Library string Type and String Literals

C++ Primer 4/e 在string這裡有一個警告:『For historical reasons, and for compatibility with C, character string literals are not the same type as the standard library string type. This fact can cause confusion and is important to keep in mind when using a string literal or the string data type.』

中文版的是這樣說:『由於歷史因素和C相容性,字元字串字面常數(character string literals)的型別和C++標準庫的string型別並不相同。這可能會造成困惑。在使用字串字面常數或string型別時,這是一件必須放在心上的重要事情。』

嗯,我很習慣C的用法,改到C++時確實不太瞭解這之間的差別。

achi’s English Blog

Print Friendly, PDF & Email

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *

這個網站採用 Akismet 服務減少垃圾留言。進一步瞭解 Akismet 如何處理網站訪客的留言資料